Agro-SmakAgro-Smak 2
Rozwój Rynku Produktów Regionalnych i Lokalnych

UWAGA

 

Konferencja Programu Agro-Smak

Rynek tradycyjnej żywności o uznanej jakości

10 – 11 grudzień 2007 r.

Best Western Hotel Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim.

 

Materiały konferencyjne

 

 

 

Witamy na stronie serwisu informacyjnego zajmującego się problematyką lokalnych produktów żywnościowych, zarówno w Polsce jak i w Unii Europejskiej.

 

Celem Programu jest wsparcie tworzenia w Polsce rynku produktów regionalnych i lokalnych o potwierdzonej jakości, zgodnej z polityką prowadzoną przez Komisję Europejską.

 

Skupiamy się na wsparciu powstawania i efektywnego funkcjonowania organizacji producenckich, niezbędnych do tworzenia tego rynku, instytucji certyfikujących i kontrolnych. Podejmujemy działania na rzecz rozwoju produktu polegające na przekazaniu wiedzy i umiejętności producentom produktów regionalnych dotyczących: zasad ochrony oraz funkcjonowania produktów na rynku europejskim, zasad przygotowywania specyfikacji produktu do ubiegania się o ochronę  oraz efektywnego zarządzania chronioną marką produktu. Pomagamy również w uzyskaniu ochrony prawnej  wymagającej przedstawienia specyfikacji danego produktu.


Program Agro-Smak 2 jest kontynuacją niektórych elementów Polsko-Amerykańskiego Projektu Rozwoju Produktów Lokalnych "Agro-Smak" i podobnie jak poprzedni realizowany jest na zlecenie Urzędu Komitetu Integracji Europejskiej przez Fundację Fundusz Współpracy.

 

 

CMS by WEB interface Copyright by Fundusz Współpracy